Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Banany w cieście naleśnikowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1/2 sztuki - 1 szklanki mleka
  • 1 sztuka jajko
  • 4 łyżki  wiórków kokosowych
    Dodatkowo
  • 2 sztuki banany
  • olej do smażenia
  • cukier puder
  • cukier wanilinowy

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę, jajko i mleko zmiksuj na ciasto naleśnikowe. Następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
  2. Banany w cieście naleśnikowym: Banany obierz, pokrój na 2-centymetrowe plastry. Następnie maczaj owoce w cieście i smaż na głębokim oleju na złoty kolor.
  3. Gotowe danie podawaj oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem wanilinowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE