Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
1 szklanka mąki pszennej
1/2 sztuki - 1 szklanki mleka
1 sztuka jajko
4 łyżki wiórków kokosowych
- Dodatkowo
2 sztuki banany
olej do smażenia
cukier puder
cukier wanilinowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Mąkę, jajko i mleko zmiksuj na ciasto naleśnikowe. Następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
- Banany w cieście naleśnikowym: Banany obierz, pokrój na 2-centymetrowe plastry. Następnie maczaj owoce w cieście i smaż na głębokim oleju na złoty kolor.
- Gotowe danie podawaj oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem wanilinowym.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza