Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Biało-zielona warzywna potrawka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 główki  młodej kapusty
  • 2 sztuki małe kalarepy
  • 200 g  zielonego groszku
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 sztuka i 1/2 łyżki masła
  • 70 ml  śmietanki 30%
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj. Kalarepę pokrój w kostkę, a kapustę grubo poszatkuj. Włóż kolejno do małej ilości osolonej wody z dodatkiem 1/2 łyżki masła, gotuj 10 minut na półtwardo.
  2. Warzywa wrzuć na rozgrzane masło i duś pod przykryciem przez 10 minut. Następnie wlej śmietankę, dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj posiekany koperek, wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE