Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1/2 główki młodej kapusty
2 sztuki małe kalarepy
200 g zielonego groszku
1 łyżka posiekanego koperku
1 sztuka i 1/2 łyżki masła
70 ml śmietanki 30%
sól
świeżo zmielony pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj. Kalarepę pokrój w kostkę, a kapustę grubo poszatkuj. Włóż kolejno do małej ilości osolonej wody z dodatkiem 1/2 łyżki masła, gotuj 10 minut na półtwardo.
- Warzywa wrzuć na rozgrzane masło i duś pod przykryciem przez 10 minut. Następnie wlej śmietankę, dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj posiekany koperek, wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis