Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Biszkopt z warzywami i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 6 sztuk jajek
  • 1 szklanka  mąki
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1 sztuka i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 sztuki pieczarki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1-2 łyżki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  kukurydzy z puszki
  • 1 sztuka cebula

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, ugotuj i odcedź. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę.
  2. Jajka rozbij. Białka ubij na sztywno. Do piany dodaj sól, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj.
  3. Uzyskaną masę wylej na blachę. Wszystkie warzywa i pieczarki posyp bułką tartą i wyłóż na ciasto w formie. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE