Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
6 sztuk jajek
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki soli
1 sztuka i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 sztuki pieczarki
1 sztuka czerwona papryka
1-2 łyżki bułki tartej
1/2 szklanki kukurydzy z puszki
1 sztuka cebula
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, ugotuj i odcedź. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę.
- Jajka rozbij. Białka ubij na sztywno. Do piany dodaj sól, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj.
- Uzyskaną masę wylej na blachę. Wszystkie warzywa i pieczarki posyp bułką tartą i wyłóż na ciasto w formie. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników