Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2024 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bób z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  bobu
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka kalarepa
  • 1 sztuka duży pęczek szczypiorku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • kilka liści sałaty
  • kilka liści roszponki

Sposób przyrządzania:

  1. Bób oraz kalarepę gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedź. Kalarepę pokrój w kostkę, a bób obierz z łupinek.
  2. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na łyżce rozgrzanego masła. Dodaj do niego bób, kalarepę, czosnek przeciśnięty przez praskę i szczypiorek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Smaż wszystko jeszcze 20 minut.
  3. Na talerzu rozłóż liście sałaty i roszponki. Na wierzch wyłóż bób z warzywami. Przed podaniem danie udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE