Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2024 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bób zasmażany


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Bób zasmażany to doskonałe danie wegetariańskie, a także dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  bób
    młode ziarna
  • 3 łyżki  masło
  • 1 łyżka  mąka
    płaska
  • 1 sztuka  cebula
    średniej wielkości
  • 1 szklanka  mleko
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i jeszcze miękki zmiel w maszynce.
  2. W garnku rozpuść masło, wsyp mąkę i drobno posiekaną cebulę. Smaż przez chwilę, a następnie dodaj mleko i zmielony bób. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Smaż, aż potrawa lekko zgęstnieje. Na koniec dodaj koperek i natkę pietruszki. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Zobacz więcej na temat:

bóbprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE