Dzisiaj jest: Sobota, 22.01.2022 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Brokułowa potrawka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  różyczek brokułu
  • 300 g  pieczarek
  • 3 sztuki cebule
  • 200 g  żółtego sera
  • 2-3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 szklanki  ryżu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Następnie dodaj pieczarki, liść laurowy i posiekaną natkę. Duś wszystko na małym ogniu.
  2. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. W oddzielnym garnku, również w osolonej wodzie, ugotuj brokuły.
  3. Koncentrat wymieszaj z 1/2 szklanki wody, dodaj do pieczarek. Chwilę gotuj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Brokuły odcedź, wymieszaj z pieczarkami i ryżem. Dopraw pieprzem. Posyp startym serem i lekko podgrzej.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE