Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
1 sztuka cebula
120 g śmietany 36%
3 sztuki jajka
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- W osolonej wodzie ugotuj obraną ze skórki łodygę brokułu i obraną cebulę.
- Gdy łodyga będzie miekka, dorzuć różyczki brokułu.
- Po 4 minutach odcedź, odłóż 4 różyczki, a resztę zmiksuj ze śmietaną i jajkami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Uzyskany mus rozlej do 4 foremek, do każdej włóż po jednej różyczce brokułu. Zapiekaj 20-25 minut w temperaturze 180 st. C w kąpieli wodnej.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!