Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Brokułowy flan


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 1 sztuka cebula
  • 120 g  śmietany 36%
  • 3 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W osolonej wodzie ugotuj obraną ze skórki łodygę brokułu i obraną cebulę.
  2. Gdy łodyga będzie miekka, dorzuć różyczki brokułu.
  3. Po 4 minutach odcedź, odłóż 4 różyczki, a resztę zmiksuj ze śmietaną i jajkami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Uzyskany mus rozlej do 4 foremek, do każdej włóż po jednej różyczce brokułu. Zapiekaj 20-25 minut w temperaturze 180 st. C w kąpieli wodnej.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE