Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
1 sztuka jajko
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka cukru
bułka tarta
olej
sól
- Dip
2 łyżki jogurtu
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka czosnku granulowanego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł umyj i podziel na różyczki.
- Mąkę, jajko, mleko, cukier i odrobinę soli dobrze wymieszaj, by powstało gładkie ciasto naleśnikowe.
- Każdą różyczkę brokułu maczaj dokładnie w cieście, a potem lekko w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
- Wymieszaj jogurt, śmietanę, czosnek granulowany i odrobinę soli. Brokuły podawaj z dipem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka