Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Brukselka smażona w cieście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Brukselkę smażoną w cieście należy podawać na gorąco. Potrawę można podawać zarówno jako samodzielne danie jak i jako dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  brukselka
  • 1 szklanka  mąka
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 łyżka  olej
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • tłuszcz
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedź i zostaw do wystygnięcia.
  2. Do miski przesiej mąkę, dodaj żółtka, olej, 2 łyżki wody i sól. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Na końcu dodaj pianę ubitą z białek i wymieszaj.
  3. Przestudzoną brukselkę zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

brukselkaprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE