Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
250 g borowiki
8 kromek bagietka
3 ząbki czosnek
2 łyżki oliwa
1 łyżka masło
1 łyżka natka pietruszki
posiekana1 sztuka tymianek
świeży1 sztuka gałka muszkatołowa
starta1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Gdy grzyby puszczą sok, dodaj posiekane ząbki czosnku i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Po tym czasie odstaw i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Kromki bagietki opiecz w piekarniku. Następnie każdą kromkę oprósz gałką muszkatołową i ułóż na niej grzyby. Przed podaniem skrop grzanki oliwą.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia