Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bruschetta z borowikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grzanki zyskają dodatkowy, ciekawy smak jeśli posmaruje się je serem ricotta.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  borowiki
  • 8 kromek  bagietka
  • 3 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1 łyżka  masło
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 sztuka  tymianek
    świeży
  • 1 sztuka  gałka muszkatołowa
    starta
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Gdy grzyby puszczą sok, dodaj posiekane ząbki czosnku i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Po tym czasie odstaw i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Kromki bagietki opiecz w piekarniku. Następnie każdą kromkę oprósz gałką muszkatołową i ułóż na niej grzyby. Przed podaniem skrop grzanki oliwą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE