Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 250 g borowiki
- 8 kromek bagietka
- 3 ząbki czosnek
- 2 łyżki oliwa
- 1 łyżka masło
- 1 łyżka natka pietruszki
posiekana - 1 sztuka tymianek
świeży - 1 sztuka gałka muszkatołowa
starta - 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Gdy grzyby puszczą sok, dodaj posiekane ząbki czosnku i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Po tym czasie odstaw i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Kromki bagietki opiecz w piekarniku. Następnie każdą kromkę oprósz gałką muszkatołową i ułóż na niej grzyby. Przed podaniem skrop grzanki oliwą.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia