Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Bruschetta


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • kilka kromek bagietki
  • 1 sztuka duży pomidor
  • 2 ząbki  czosnku
  • bazylia
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki bagietki skrop oliwą i zapiecz w piekarniku na złoty kolor. Po wyjęciu natrzyj przekrojonym na pół ząbkiem czosnku.
  2. Sparzony i obrany ze skórki pomidor pokrój w kostkę. Dodaj drobno posiekany ząbek czosnku, odrobinę oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj i nałóż masę na grzanki.
  3. Podawaj odrazu lub lekko podgrzane w piekarniku. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE