Dzisiaj jest: Środa, 30.11.2022 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Bruschetta


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • kilka kromek bagietki
  • 1 sztuka duży pomidor
  • 2 ząbki  czosnku
  • bazylia
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki bagietki skrop oliwą i zapiecz w piekarniku na złoty kolor. Po wyjęciu natrzyj przekrojonym na pół ząbkiem czosnku.
  2. Sparzony i obrany ze skórki pomidor pokrój w kostkę. Dodaj drobno posiekany ząbek czosnku, odrobinę oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj i nałóż masę na grzanki.
  3. Podawaj odrazu lub lekko podgrzane w piekarniku. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE