Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Kotlety
3 łyżki otrąb
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 sztuka cebula
1 opakowanie przyprawy do hamburgerów
2 sztuki jajka
olej
2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
pieprz
- Dodatkowo
4 sztuki liście sałaty
4 sztuki bułki
1 sztuka cebula
2 sztuki ogórki kiszone
4 sztuki plasterki żółtego sera
4 sztuki plasterki pomidora
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki keczupu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety: Cebulę obierz, pokrój w piórka i ugotuj na parze. Ciecierzycę wymieszaj z jajkami, mąką, otrębami, musztardą, cebulą i przyprawami. Zmiksuj wszystko na gładką masę i uformuj z niej duże płaskie kotlety. Usmaż kotlety na rumiano z obu stron.
- Keczup wymieszaj z musztardą. Bułki przekrój na pół i posmaruj sosem. Drugą cebulę pokrój w piórka, a ogórki w plasterki.
- Na spodzie bułki ułóż cebulę, ogórka, liść sałaty, kotlet, ser i pomidora. Przykryj drugą połową bułki.
Źródło przepisu: Przyslij przepis