Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Kotlety
- 3 łyżki otrąb
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 1 sztuka cebula
- 1 opakowanie przyprawy do hamburgerów
- 2 sztuki jajka
- olej
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- pieprz
- Dodatkowo
- 4 sztuki liście sałaty
- 4 sztuki bułki
- 1 sztuka cebula
- 2 sztuki ogórki kiszone
- 4 sztuki plasterki żółtego sera
- 4 sztuki plasterki pomidora
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki keczupu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety: Cebulę obierz, pokrój w piórka i ugotuj na parze. Ciecierzycę wymieszaj z jajkami, mąką, otrębami, musztardą, cebulą i przyprawami. Zmiksuj wszystko na gładką masę i uformuj z niej duże płaskie kotlety. Usmaż kotlety na rumiano z obu stron.
- Keczup wymieszaj z musztardą. Bułki przekrój na pół i posmaruj sosem. Drugą cebulę pokrój w piórka, a ogórki w plasterki.
- Na spodzie bułki ułóż cebulę, ogórka, liść sałaty, kotlet, ser i pomidora. Przykryj drugą połową bułki.
Źródło przepisu: Przyslij przepis