Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Camembert faszerowany śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki serki camembert
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  masła
  • 500 g  śliwek
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  brązowego cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki i oczyść z pestek.
  2. Przeciśnięty przez praskę czosnek utrzyj z oregano, solą, brązowym cukrem oraz pieprzem. Dodaj do śliwek i dokładnie wymieszaj.
  3. Rozgrzej łyżeczkę masła i obsmaż na nim przygotowane wcześniej śliwki.
  4. W każdym serku camembert natnij kieszonkę. Łyżeczką usuń trochę sera, by zrobić miejsce na śliwki.
  5. Nałóż porcję śliwek do każdego serka. Zanurz krążki sera w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
  6. Resztę sera (to co zostało po wydrążeniu) dodaj do pozostałych śliwek. Wymieszaj wszystko, by serek się dokładnie rozpuścił.
  7. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej serki camembert z obu stron na złoty kolor.
  8. Faszerowany camembert podawaj udekorowany pozostałymi śliwkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE