Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Camembert zapiekany z pastą z suszonych pomidorów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
  • 200 g  sera camembert
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  posiekanych: natki pietruszki, tymianku i bazylii
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Camembert wyjmij z opakowania i zrób dookoła koszyczek z folii aluminiowej. Na środku sera natnij krzyż.
  2. Pomidory odsącz z zalewy i posiekaj. Dodaj rozgnieciony czosnek, zioła oraz pieprz. Wymieszaj. Rozłóż pomidorowy sos na serze.
  3. Ser ułóż na papierze do pieczenia i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE