Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cannelloni ze szparagami w sosie śmietanowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Cannelloni ze szparagami w sosie śmietanowym to danie szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 8 sztuk  makaron cannelloni
  • 1 pęczek  szparagi
    zielone
  • 2 łyżeczki  oliwa
  • 200 g  śmietana
    12%
  • 50 g  ser pleśniowy
    typ blue
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 garść  bazylia
    świeża

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi umyj, osusz i przytnij tak, by były o 4 cm dłuższe niż cannelloni.
  2. Do garnka wlej śmietanę, dodaj ser pleśniowy i podgrzewaj mieszając. Dopraw do smaku.
  3. Szparagi blanszuj przez 2 minuty w osolonym wrzątku. Odcedź.
  4. Cannelloni ugotuj al dente. Rozłóż makaron na talerzu i skrop oliwą. Do każdej rurki włóż po kilka szparagów. Przed podaniem polej sosem śmietanowym i posyp bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE