Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cebulaczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąki
  • 10 dag  masła
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 3 sztuki cebule
  • 1/2 łyżeczki  soli czosnkowej
  • olej
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekane masło oraz żółtko i zagnieć ciasto.
  2. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę, lekko podsmaż na 2 łyżkach oleju i oprósz solą.
  3. Z ciasta formuj niewielkie bułeczki. W każdej zrób wgłębienie, napełnij je farszem cebulowym, skrop olejem i oprósz pieprzem.
  4. Gotowe bułeczki piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE