Dzisiaj jest: Sobota, 06.03.2021 Imieniny: Róży i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Cebulaczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąki
  • 10 dag  masła
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 3 sztuki cebule
  • 1/2 łyżeczki  soli czosnkowej
  • olej
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekane masło oraz żółtko i zagnieć ciasto.
  2. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę, lekko podsmaż na 2 łyżkach oleju i oprósz solą.
  3. Z ciasta formuj niewielkie bułeczki. W każdej zrób wgłębienie, napełnij je farszem cebulowym, skrop olejem i oprósz pieprzem.
  4. Gotowe bułeczki piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE