Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 szklanki mąki
- 10 dag masła
- 1 sztuka żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 sztuki cebule
- 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
- olej
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekane masło oraz żółtko i zagnieć ciasto.
- Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę, lekko podsmaż na 2 łyżkach oleju i oprósz solą.
- Z ciasta formuj niewielkie bułeczki. W każdej zrób wgłębienie, napełnij je farszem cebulowym, skrop olejem i oprósz pieprzem.
- Gotowe bułeczki piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Twoje przepisy