Dzisiaj jest: Czwartek, 01.06.2023 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cebulowa tarta z serem camembert


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  mąki
  • 80 g  masła
  • 6 sztuk cebul
  • 120 g  sera camembert
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1 łyżka  cukru
  • 1 łyżka  śmietany 12%

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj sól, pokrojone zimne masło i zagnieć. Następnie stopniowo dodając 3-5 łyżek zimnej wody, kontynuuj zagniatanie, aż powstanie elastyczne ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 20 minut do lodówki.
  2. Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju, a gdy się zeszklą dopraw cukrem i odstaw do wystygnięcia. Camembert pokrój w cienkie plasterki.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wylep nim formę do tarty. Następnie nakłuj ciasto widelcem i piecz 10 minut w temperaturze 190 st. C.
  4. Po tym czasie wyjmij podpieczone ciasto, przestudź. Na schłodzone ciasto wyłóż plastry camembert'a, a na niego cebulę. Wierzch posmaruj śmietaną i ułóż pozostały ser. Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE