Dzisiaj jest: Czwartek, 09.07.2020 Imieniny: Zenona i Weroniki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Chipsy z cukinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka średnia cukinia
  • 2-3 łyżki  oliwy
  • ostra papryka
  • czosnek granulowany
  • bazylia
  • oregano
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię pokrój w niezbyt cienkie plasterki, bo w trakcie pieczenia ubędzie z nich dużo wody.
  2. Wylej oliwę na talerz i maczaj w niej plastry cukinii z obu stron.
  3. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem i posyp z obu stron przyprawami.
  4. Zapiekaj tak przygotowane plastry cukinii przez 1-1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 100 st. C. W połowie pieczenia zmniejsz temperaturę do 60 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE