Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
4 sztuki dojrzałe banany
150 g cukru
1 sztuka rozkłócone jajko
75 g miękkiego masła
1 opakowanie cukru wanilinowego
180 g mąki
1 szczypta soli
1 łyżka sody oczyszczonej
|
|
Sposób przyrządzania:
- W dużej misce rozgnieć obrane ze skórki banany. Następnie dodaj cukier, jajko, masło oraz cukier wanilinowy. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz solą i dodaj mieszankę do masy bananowej.
- Wszystko ponownie dokładnie wymieszaj i przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka