Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Chlebek z bananem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki dojrzałe banany
  • 150 g  cukru
  • 1 sztuka rozkłócone jajko
  • 75 g  miękkiego masła
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 180 g  mąki
  • 1 szczypta  soli
  • 1 łyżka  sody oczyszczonej

Sposób przyrządzania:

  1. W dużej misce rozgnieć obrane ze skórki banany. Następnie dodaj cukier, jajko, masło oraz cukier wanilinowy. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz solą i dodaj mieszankę do masy bananowej.
  2. Wszystko ponownie dokładnie wymieszaj i przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE