Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chrupiące pierogi z farszem brokułowo-serowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Chrupiące pierogi z farszem brokułowo - serowym to danie smaczne, ale też bardzo kaloryczne. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

    Ciasto:
  • 1.5 szklanek  mąka pszenna
  • 1/2 szklanki  woda
    gorąca
  • 1 sztuka  jajka
    małe
  • 1 łyżeczka  olej
  • 1 szczypta  sól
    Farsz:
  • 1/2 sztuki  brokuł
  • 50 g  ser
    mieszanka tartych serów
    Dodatkowo:
  • 1.5 l  olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedź. Przełóż brokuł do miseczki, dodaj tarte sery i wymieszaj na gładką masę.
  2. Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy i szklanką wytnij krążki. Na każdy krążek nałóż łyżeczkę farszu. Sklej brzegi ciasta formując pierożki.
  3. W średniej wielkości garnku rozgrzej olej. Wrzuć pierogi i smaż do zarumienienia. Gotowe pierogi podawaj z sosem i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE