Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Chrupiące ślimaczki ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 250 g  świeżego szpinaku
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak umyj, usuń ogonki, posiekaj i podsmaż na maśle. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do szpinaku, wymieszaj. Na koniec dopraw farsz solą oraz pieprzem.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, wyłóż na nie szpinak. Całość zwiń tworząc roladę. Pokrój ją w 2-centymetrowe plastry.
  3. Ślimaczki przełóż na blachę. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE