Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki bagietka
100 g szpinak
mrożony, w liściach
1 sztuka cebula
mała
1 ząbek czosnek
2 łyżki olej
100 g pomidory
250 g ser żółty
tarty
2 sztuki jajka
gałka muszkatołowa
do smaku
sól
do smaku
pieprz
do smaku
4 listki bazylia
1 szczypta chili (przyprawa)
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj szpinak i podgrzewaj do czasu, aż się rozmrozi, często mieszając.
- Szpinak odciśnij, usuwając nadmiar płynu. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekane listki bazylii.
- Bagietki przekrój wzdłuż na pół. Ostrożnie wydrąż, uważając na to, by nie uszkodzić delikatnej skórki.
- Jajka wymieszaj ze startym czosnkiem i żółtym serem. Dopraw solą, pieprzem, chili oraz gałką muszkatołową.
- Do szpinaku i pomidorów wlej masę jajeczną. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
- Wydrążone bagietki wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nadziej przygotowanym farszem. Piecz przez 20 minut.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!