Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cieciorka z bakłażanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Cieciorkę z bakłażanem najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  bakłażan
    średni
  • 4 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  cebula
  • 100 g  chorizo
  • 1 puszka  cieciorka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • papryka (przyprawa)
    ostra, do smaku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Chorizo pokrój w półplasterki. Cieciorkę odsącz.
  2. Bakłażan umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie przełóż do garnka i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Po chwili dodaj pomidory oraz cebulę i duś, aż warzywa się rozgotują. Na koniec dodaj cieciorkę i chorizo. Dopraw do smaku, wymieszaj i podgotuj jeszcze 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Warzywa tanie zdrowie


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE