Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka bakłażan
średni - 4 sztuki pomidory
- 1 sztuka cebula
- 100 g chorizo
- 1 puszka cieciorka
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - papryka (przyprawa)
słodka, do smaku - papryka (przyprawa)
ostra, do smaku - olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Chorizo pokrój w półplasterki. Cieciorkę odsącz.
- Bakłażan umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie przełóż do garnka i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Po chwili dodaj pomidory oraz cebulę i duś, aż warzywa się rozgotują. Na koniec dodaj cieciorkę i chorizo. Dopraw do smaku, wymieszaj i podgotuj jeszcze 20 minut.
Źródło przepisu: Warzywa tanie zdrowie