Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cukinia faszerowana warzywami z serem kozim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki cukinie
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • 2 sztuki białe papryki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 2 sztuki pomidory
  • 4 sztuki zielone oliwki
  • 4 sztuki czarne oliwki
  • 100 g  sera koziego twardego
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • oregano
  • 3 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Papryki oczyść, cebulę obierz, wszystko pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, wydrąż pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Tak przygotowane warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Papryki i cebulę przełóż do miski. Dodaj pokrojone w plasterki oliwki, połowę posiekanej natki pietruszki i dopraw farsz do smaku.
  3. Połówki cukinii wypełnij farszem. Wierzch posyp pokruszonym serem. Cukinie ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj folią i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem posyp pozostałą natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE