Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cukinie faszerowane fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Cukinie faszerowane fetą to danie, które zadowoli każdego wegetarianina.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cukinia
  • 3 sztuki  cebula
  • 270 g  ser feta
  • 400 g  fasola czerwona
  • 400 g  pomidory
    krojone
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • 2.5 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na 2 łyżkach oleju rozgrzanego w garnku.
  2. Fasolę osącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz kilka łyżek wody. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Uzyskaną mieszankę przełóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Cukinie umyj, przetnij wzdłuż na pół i wydrąż miąższ ze środka. Tak przygotowane cukinie ułóż na fasoli.
  4. Połówki cukinii wypełnij podsmażoną cebulą, a wierzch posyp pokruszoną fetą. Skrop olejem, oprósz pieprzem i zapiekaj przez 18 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE