Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
4 sztuki pomidory
1 sztuka cukinia
1 ząbek czosnku
1 sztuka cebula
1 łyżka oliwy
2 łyżki oliwek
bazylia
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć do smażącej się cebuli. Duś na małym ogniu, aż do miękkości.
- Cukinię pokrój w cienkie, długie wstążki. Oliwki drobno posiekaj. Cukinię i oliwki dorzuć do składników na patelni, wymieszaj. Dopraw do smaku.
- Gotowe danie przełóż na talerze. Przed podaniem udekoruj bazylią.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka