Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cynamonowy przysmak


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • 3 łyżki  wody gazowanej
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  cukru pudru
  • sól
  • 1 łyżka  margaryny
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 3 łyżki  posiekanych orzechów laskowych
  • 2 łyżki  rumu
  • 1 łyżeczka  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki zalej rumem, odstaw.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem, szczyptą soli i margaryną. Nie przerywając ubijania stopniowo wlewaj mleko i wodę, a następnie wsypuj 3/4 szklanki przesianej mąki. Odstaw na 30 minut.
  3. Następnie masę połącz z ubitą na sztywno pianą z białek, pozostałą mąką, rodzynkami, 1/2 cynamonu i orzechami. Wymieszaj.
  4. Usmaż 4 naleśniki. Przed podaniem posyp pozostałym cynamonem i ewentualnie cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE