Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
2 sztuki jajka
2 łyżki oleju
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 sztuka serek homogenizowany o smaku waniliowym
maliny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka wbij do miski. Dodaj cukier, ubij po czym ciągle miksując stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z kakao. Na koniec wlej mleko, wodę oraz olej i ponownie zmiksuj. Z uzyskanego ciasta smaż naleśniki.
- Gotowe naleśniki posmaruj serkiem waniliowym. Na wierzchu ułóż kilka malin i zwiń placek w rulonik. Podawaj z malinami.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka