Dzisiaj jest: Niedziela, 23.06.2024 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Czerwone kopytka w sosie ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  czerwonego barszczu
  • 1 kg  ziemniaków
  • 300 g  mąki
  • mała garść drobno startego sera żółtego
  • sól
  • 8 łyżek  masła
  • 3 łyżki  rukoli
  • 2 łyżki  koperku
  • 3 sztuki garście szpinaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedź, obierz, przeciśnij przez praskę. Rukolę i koper umyj i posiekaj.
  2. Ziemniaki przełóż do miski. Dodaj mąkę, rukolę, koperek i ser. Zagnieć ciasto, uformuj z niego wałki i pokrój w 3-centymetrowe kluseczki. Gotuj w barszczu przez 3 minuty od wypłynięcia. Gotowe kluski wyjmuj łyżką cedzakową.
  3. Liście szpinaku umyj, osusz, pokrój i podsmaż na rozgrzanym maśle. Włóż szpinak na gotowe kopytka i polej roztopionym masłem. Podawaj na gorąco.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE