Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Danie z fasolką szparagową i pomidorkami cherry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 100 g  żółtej fasolki szparagowej
  • 100 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 100 g  czerwonych pomidorków koktajlowych
  • 100 g  żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  cukru
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

  1. Z fasolki odetnij końcówki i ugotuj ją do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedź.
  2. Przestudzoną fasolkę podziel na 3 części. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj fasolkę, pomidorki i mieszając podgrzewaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Gotowe danie przełóż na talerze i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE