Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dietetyczna zapiekanka z bakłażanem i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka bakłażan
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażan umyj, pokrój w plastry, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osusz go ręcznikiem papierowym i posmaruj olejem.
  2. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i ułóż w nim na przemian plastry bakłażana i pomidorów. Następnie polej je jajkami wymieszanymi z mlekiem i dopraw.
  4. Piecz 30 minut w 180 st. C. Gotową zapiekankę udekoruj świeżymi listkami natki pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE