Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka bakłażan
- 2 sztuki pomidory
- 2 sztuki jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bakłażan umyj, pokrój w plastry, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osusz go ręcznikiem papierowym i posmaruj olejem.
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i ułóż w nim na przemian plastry bakłażana i pomidorów. Następnie polej je jajkami wymieszanymi z mlekiem i dopraw.
- Piecz 30 minut w 180 st. C. Gotową zapiekankę udekoruj świeżymi listkami natki pietruszki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka