Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 łyżki miód
- 5 łyżek płatki owsiane
- 2 łyżki otręby żytnie
- 1 łyżka rodzynki
- 1 łyżka sezam ziarenka
- 1 łyżka jagody goji
- 1 łyżka suszona żurawina
- 2 łyżki płatki migdałów
- 1 garść orzechy włoskie
krojone - mleko waniliowe
- owoce sezonowe
np. maliny, borówki - do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Miód rozgrzać na patelni. Gdy zacznie się delikatnie karmelizować, dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie połączyć i chwilę podsmażać.
- Następnie mieszankę równomiernie rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wystudzić. Tak przygotowaną granolę pokruszyć, wyporcjować do miseczek i zalać mlekiem waniliowym (ciepłym lub zimnym - w zależności od preferencji).
- Udekorować świeżymi owocami sezonowymi.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl