Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Domowe warzywa z patelni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka cebula
  • 200 g  fasolki szparagowej
  • 1 sztuka brokuł
  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • przyprawa do ziemniaków
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, odcedź, ostudź. Następnie obierz, pokrój w plastry, oprósz przyprawą do ziemniaków i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  2. Fasolkę, brokuł i kalafior ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Cukinie, paprykę i cebulę pokrój, chwilę podsmaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i zioła. Smaż wszystko, aż warzywa zmiękną.
  3. Usmażone warzywa wymieszaj z ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE