Dzisiaj jest: Wtorek, 21.09.2021 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Domowe warzywa z patelni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka cebula
  • 200 g  fasolki szparagowej
  • 1 sztuka brokuł
  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • przyprawa do ziemniaków
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, odcedź, ostudź. Następnie obierz, pokrój w plastry, oprósz przyprawą do ziemniaków i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  2. Fasolkę, brokuł i kalafior ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Cukinie, paprykę i cebulę pokrój, chwilę podsmaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i zioła. Smaż wszystko, aż warzywa zmiękną.
  3. Usmażone warzywa wymieszaj z ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE