Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Duffinki ziemniaczane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ugotowanych ziemniaków
  • 100 g  miekkiego masła
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka żółtko
  • 1/4 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka  soli
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciepłe ziemniaki zmiel w maszynce i odstaw do przestygnięcia. Następnie dodaj żółtko, jajko, masło, gałkę muszkatołową, śmietanę, sól oraz pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Gotową masę przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj na niego szprycą stożki z masy ziemniaczanej. Odstaw w chłodne miejsce na 20 minut. Po tym czasie piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, aż brzegi zbrązowieją.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE