Dzisiaj jest: Poniedziałek, 13.07.2020 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Duszona zielona fasolka w śmietanie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej zielonej fasolki
  • 10 sztuk średnich pieczarek
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki małe kubki śmietany 18%
  • 1 szklanka  kremówki
  • 5 łyżek  masła
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Osącz na sicie.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Gdy sok z pieczarek odparuje, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
  3. Następnie na patelnię dodaj fasolkę i zalej obiema śmietanami. Dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem. Podawaj z puree ziemniaczanym lyb ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE