Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dyniowe kopytka z pesto ze szpinaku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Kopytka
  • 1 szczypta  soli
  • 250 g  puree z pieczonej dyni
  • 750 g  obranych ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki mąki + do podsypania
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
    Pesto
  • 100 g  szpinaku
  • 2 łyżki  słonecznika
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 ml  oleju rzepakowego
  • 3 łyżki  startego sera
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • mielona sól morska

Sposób przyrządzania:

  1. Kopytka: Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź, ugnieć. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto. Na stolnicy oprószonej mąką formuj wałki o średnicy 2 cm i pokrój w 3-centymetrowe kopytka. Wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia.
  2. Pesto: Szpinak, natkę, czosnek, ser i uprażony słonecznik zmiksuj, dolewając stopniowo olej. Dopraw solą.
  3. Gotowe kopytka podawaj z pesto, posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE