Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Fasola z suszonymi śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Fasola z suszonymi śliwkami to przepis na świąteczne, aromatyczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  fasola biała
    duża
  • 100 g  fasola czerwona
  • 200 g  śliwki suszone
  • 1 łyżka  masło
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 łyżka  miód akacjowy
  • 1 szczypta  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Każdą fasolę namocz oddzielnie. Następnie osobno ugotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dopraw solą. Gdy fasole będą miękkie, odlej i przełóż je do czystego garnka. Dodaj suszone śliwki.
  2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj mąkę. Mieszając, przygotuj zasmażkę. Kiedy będzie jednolita, dolej szklankę płynu z gotowania fasoli.
  3. Zasmażkę dodaj do fasoli razem z miodem. Delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE