Dzisiaj jest: Wtorek, 27.02.2024 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Fasolka szparagowa na kwaśno


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Fasolka szparagowa na kwaśno to doskonałe i pełnowartościowe danie, które można podawać albo polane zrumienioną bułką tartą z masłem, albo z ryżem lub ziemniakami z wody.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  fasolka szparagowa
    zielona
  • 3 sztuki  żółtko z jajka
  • 2 łyżki  ocet balsamiczny
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ze strączków fasolki poobcinaj końce i usuń włókna. Tak przygotowaną fasolkę gotuj przez 13 minut w osolonym wrzątku, po czym odcedź.
  2. Żółtka wymieszaj z octem balsamicznym.
  3. Na patelni rozgrzej masło, włóż odsączoną fasolkę, wlej żółtka z octem i smaż, mieszając, przez 3 minuty. Posyp natką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE