Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Fasolka szparagowa na kwaśno


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Fasolka szparagowa na kwaśno to doskonałe i pełnowartościowe danie, które można podawać albo polane zrumienioną bułką tartą z masłem, albo z ryżem lub ziemniakami z wody.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  fasolka szparagowa
    zielona
  • 3 sztuki  żółtko z jajka
  • 2 łyżki  ocet balsamiczny
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ze strączków fasolki poobcinaj końce i usuń włókna. Tak przygotowaną fasolkę gotuj przez 13 minut w osolonym wrzątku, po czym odcedź.
  2. Żółtka wymieszaj z octem balsamicznym.
  3. Na patelni rozgrzej masło, włóż odsączoną fasolkę, wlej żółtka z octem i smaż, mieszając, przez 3 minuty. Posyp natką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE