Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 kg fasolka szparagowa
zielona - 3 sztuki żółtko z jajka
- 2 łyżki ocet balsamiczny
- 2 łyżki masło
- 2 łyżki natka pietruszki
posiekana - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ze strączków fasolki poobcinaj końce i usuń włókna. Tak przygotowaną fasolkę gotuj przez 13 minut w osolonym wrzątku, po czym odcedź.
- Żółtka wymieszaj z octem balsamicznym.
- Na patelni rozgrzej masło, włóż odsączoną fasolkę, wlej żółtka z octem i smaż, mieszając, przez 3 minuty. Posyp natką.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa