Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Fasolka szparagowa z gorgonzolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 100 g  sera gorgonzola
  • 2 łyżki  pestek dyni
  • 1/2 kg  fasolki szparagowej
  • 2 ząbki  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, posiekaj. Z fasolki odetnij końcówki i ugotuj ją w osolonej wodzie. Odsącz. Pestki dyni upraż na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
  2. Czosnek chwilę podsmaż na oliwie. Dodaj fasolkę i dynię. Smaż wszystko chwilę, mieszając.
  3. Fasolkę i dynię przełóż na talerz, dopraw solą oraz pieprzem i posyp pokruszoną gorgonzolą. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE