Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki duże żółte papryki
- 4 sztuki kromki czerstwego chleba
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 4 sztuki połówki suszonych pomidorów marynowanych w oleju
- 1 sztuka cebula
- 2 łyżki marynowanych czarnych oliwek
- 5 dag startego parmezanu
- 30 dag fety
- 2 łyżki pesto z bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki posiekanych ziół (tymianku, bazylii, natki, szczypiorku)
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, odetnij wierzchy i oczyść z nasion.
- Kromki chleba natrzyj przekrojonymi ząbkami czosnku, pokrój w kostkę i rozsyp na tacce do grillowania. Zrumień nad żarzącymi się węglami.
- Suszone pomidory posiekaj. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Fetę pokrój w kostkę. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Składniki farszu wymieszaj. Dopraw do smaku pesto, ziołami, solą i pieprzem.
- Papryki napełnij farszem i posyp parmezanem. Przykryj odkrojonymi wierzchami. Zawiń w folię i grilluj przez 25 minut.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca