Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki duże żółte papryki
4 sztuki kromki czerstwego chleba
20 dag pomidorków koktajlowych
4 sztuki połówki suszonych pomidorów marynowanych w oleju
1 sztuka cebula
2 łyżki marynowanych czarnych oliwek
5 dag startego parmezanu
30 dag fety
2 łyżki pesto z bazylii
2 ząbki czosnku
4 łyżki posiekanych ziół (tymianku, bazylii, natki, szczypiorku)
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, odetnij wierzchy i oczyść z nasion.
- Kromki chleba natrzyj przekrojonymi ząbkami czosnku, pokrój w kostkę i rozsyp na tacce do grillowania. Zrumień nad żarzącymi się węglami.
- Suszone pomidory posiekaj. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Fetę pokrój w kostkę. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Składniki farszu wymieszaj. Dopraw do smaku pesto, ziołami, solą i pieprzem.
- Papryki napełnij farszem i posyp parmezanem. Przykryj odkrojonymi wierzchami. Zawiń w folię i grilluj przez 25 minut.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca