Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Francuska tarta z serem camembert


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki sery camembert
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 3 sztuki duże jajka
  • 300 g  gęstej kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki  tymianku
  • 1/2 łyżeczki  rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • garść żurawiny
  • 2 łyżki  płynnego miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Ciastem francuskim wyłóż formę do tarty. Camembert pokrój w plasterki i ułóż równomiernie na cieście. W misce rozkłóć 3 jajka. Następnie dodaj do nich gęstą śmietanę. Posyp tymiankiem i rozmarynem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość starannie wymieszaj.
  2. Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. PO 10 minutach na podpieczone ciasto wylej masę jajeczno-śmietanową. Zapiekaj jeszcze 10 minut, aż tarta się zrumieni. Garść żurawiny dokładnie wymieszaj z 2 łyżkami płynnego miodu i wyłóż na tartę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE