Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
2 sztuki sery camembert
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 sztuki duże jajka
300 g gęstej kwaśnej śmietany
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki rozmarynu
sól
pieprz
garść żurawiny
2 łyżki płynnego miodu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciastem francuskim wyłóż formę do tarty. Camembert pokrój w plasterki i ułóż równomiernie na cieście. W misce rozkłóć 3 jajka. Następnie dodaj do nich gęstą śmietanę. Posyp tymiankiem i rozmarynem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość starannie wymieszaj.
- Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. PO 10 minutach na podpieczone ciasto wylej masę jajeczno-śmietanową. Zapiekaj jeszcze 10 minut, aż tarta się zrumieni. Garść żurawiny dokładnie wymieszaj z 2 łyżkami płynnego miodu i wyłóż na tartę.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników