Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Francuska tarta z serem camembert


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki sery camembert
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 3 sztuki duże jajka
  • 300 g  gęstej kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki  tymianku
  • 1/2 łyżeczki  rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • garść żurawiny
  • 2 łyżki  płynnego miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Ciastem francuskim wyłóż formę do tarty. Camembert pokrój w plasterki i ułóż równomiernie na cieście. W misce rozkłóć 3 jajka. Następnie dodaj do nich gęstą śmietanę. Posyp tymiankiem i rozmarynem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość starannie wymieszaj.
  2. Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. PO 10 minutach na podpieczone ciasto wylej masę jajeczno-śmietanową. Zapiekaj jeszcze 10 minut, aż tarta się zrumieni. Garść żurawiny dokładnie wymieszaj z 2 łyżkami płynnego miodu i wyłóż na tartę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE