Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 270 g mrożonego szpinaku
- 75 g pieczarek
- 90 g cebuli
- 100 g serka topionego edamskiego
- 2 ząbki czosnku
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- olej rzepakowy
- 1 sztuka jajko
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż pieczarki i cebulę. Następnie dodaj mrożony szpinak i poczekaj, aż się rozmiękczy. Włóż rozgnieciony czosnek, a potem serek topiony. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
- Schłodzone ciasto francuskie podziel na małe kwadraty. Nakładaj łyżeczką masę szpinakową. Składaj w trójkąty, zlep boki i ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Wierzch rożków posmaruj rozkłóconym jajkiem. Zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka