Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
270 g mrożonego szpinaku
75 g pieczarek
90 g cebuli
100 g serka topionego edamskiego
2 ząbki czosnku
2 opakowania ciasta francuskiego
olej rzepakowy
1 sztuka jajko
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż pieczarki i cebulę. Następnie dodaj mrożony szpinak i poczekaj, aż się rozmiękczy. Włóż rozgnieciony czosnek, a potem serek topiony. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
- Schłodzone ciasto francuskie podziel na małe kwadraty. Nakładaj łyżeczką masę szpinakową. Składaj w trójkąty, zlep boki i ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Wierzch rożków posmaruj rozkłóconym jajkiem. Zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka