Dzisiaj jest: Środa, 18.05.2022 Imieniny: Feliksa i Aleksandry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Fritata z brokułami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  brokułów
  • 8 sztuk jajek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 200 g  sera ricotta
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły podziel na różyczki i gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku.
  2. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Wlej na nią połowę jajek, a na nie nałóż ricottę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Lekko wymieszaj, aby omlet się równomiernie ściął.
  4. Zblanszowane brokuły odcedź i ułóż na wierzchu masy jajecznej. Zalej resztą jajek i włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce Lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE