Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.05.2020 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Frittata z bobu i kukurydzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 400 g  bobu
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 2 sztuki czubate łyżki posiekanego koperku
  • duża szczypta soli
  • 1 łyżeczka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Młody bób zblanszuj i obierz ze skórki. Koperek posiekaj, a kukurydzę odcedź.
  2. W misce wymieszaj jajka, bób, kukurydzę, koperek i sól.
  3. Patelnię posmaruj olejem i lekko rozgrzej. Wylej na nią masę jajeczną, przykryj pokrywką i smaż na bardzo małym ogniu.
  4. Gdy wierzch będzie równo ścięty, wyłóż frittatę na kratkę lub talerz, aby przestygła. Podawaj pokrojoną na kawałki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE