Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki pomidory
3 sztuki jajka
2 sztuki ziemniaki
małe1/2 sztuki cebula
1 łyżka olej
1 łyżka koperek
posiekany1 łyżka szczypior
posiekany5 kawałków ser pleśniowy
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach i pokrój w plastry. Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą.
- Podsmażone warzywa zalej jajkami rozkłóconymi z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw do smaku.
- Wstaw do piekarnika i piecz w 200 st. C, aż masa lekko stężeje. Następnie ułóż na wierzchu pokrojonego w plastry pomidora i kawałki sera. Piecz jeszcze 15 minut.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka