Dzisiaj jest: Środa, 29.11.2023 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Frittata ze spaghetti i kalafiorem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Frittatę ze spaghetti i kalafiorem można przygotować również w wersji mięsnej dodając pokrojony w kostkę i przesmażony wędzony boczek.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 100 g  spaghetti
  • 150 g  kalafior
    różyczki
  • 150 g  brokuł
    różyczki
  • 6 sztuk  jajka
  • 4 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 garść  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Na wrzącą wodę wrzuć kalafior, a po 2 minutach dodaj brokuł i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Następnie odcedź, przelej zimną wodą.
  2. W oddzielnym garnku zagotuj osoloną wodę i wrzuć makaron. Ugotuj al dente, odcedź.
  3. Jajka rozkłóć w misce z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć kalafior z brokułem. Przesmaż razem, po czym dodaj makaron. Zalej jajkami, przemieszaj. Zmniejsz ogień i zostaw pod przykryciem na 5 minut, aż spód się zarumieni. Odwróć omlet i smaż jeszcze przez 2 minuty. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE