Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
100 g spaghetti
150 g kalafior
różyczki150 g brokuł
różyczki6 sztuk jajka
4 łyżki olej rzepakowy
sól
do smakupieprz
do smaku1 garść natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na wrzącą wodę wrzuć kalafior, a po 2 minutach dodaj brokuł i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Następnie odcedź, przelej zimną wodą.
- W oddzielnym garnku zagotuj osoloną wodę i wrzuć makaron. Ugotuj al dente, odcedź.
- Jajka rozkłóć w misce z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć kalafior z brokułem. Przesmaż razem, po czym dodaj makaron. Zalej jajkami, przemieszaj. Zmniejsz ogień i zostaw pod przykryciem na 5 minut, aż spód się zarumieni. Odwróć omlet i smaż jeszcze przez 2 minuty. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia