Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gniazdka ze spaghetti ze szpinakiem i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu spaghetti
  • 2 opakowania  szpinaku
  • 4 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron spaghetti ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Szpinak opłucz, osusz i dodaj do podsmażonego czosnku. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i smaż, aż szpinak zmięknie.
  2. Z makaronu uformuj cztery gniazdka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środek każdego gniazda nałóż po dwie łyżki podsmażonego szpinaku, a następnie wbij jajko.
  3. Makaronowe gniazdka wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C i piecz 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE