Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 g makaronu spaghetti
2 opakowania szpinaku
4 sztuki jajka
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
olej rzepakowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron spaghetti ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Szpinak opłucz, osusz i dodaj do podsmażonego czosnku. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i smaż, aż szpinak zmięknie.
- Z makaronu uformuj cztery gniazdka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środek każdego gniazda nałóż po dwie łyżki podsmażonego szpinaku, a następnie wbij jajko.
- Makaronowe gniazdka wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C i piecz 20 minut.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka