Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnek
- 1 sztuka chili papryczka
- 1 łyżka olej
- 175 ml passata pomidorowa
- 75 g galaretka
z czerwonych porzeczek - 75 g żurawina
amerykańska - sól
do smaku
- Gnocchi:
- 30 g orzechy włoskie
- 3 gałązki rozmaryn
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- 500 g gnocchi
mrożone - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Papryczkę chili natnij, oczyść, usuń nasiona i posiekaj.
- W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodaj pomidorową passatę, galaretkę i żurawinę. Duś na wolnym ogniu przez 5 minut Dopraw do smaku solą.
- Orzechy grubo posiekaj. Rozmaryn umyj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Częściowo rozmrożone gnocchi smaż do uzyskania złotego koloru, na końcu dodaj orzechy i rozmaryn. Dopraw do smaku solą. Gotowe gnocchi podawaj z sosem pomidorowym.
Źródło przepisu: Pierogi i kluski