Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g minicukinia
1 sztuka cebula czerwona
mała2 ząbki czosnek
2 sztuki chili papryczka
3 łyżki olej
100 g oliwki
czarne, bez pestek150 g pomidorki cherry
suszone800 g gnocchi
60 g ser parmezan
1/2 pęczki natka pietruszki
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie oczyść i pokrój w krążki. Cebulę i czosnek dokładnie obierz. Czosnek posiekaj w cienkie plasterki. Papryczki oczyść i razem z cebulą pokrój w bardzo drobną kostkę.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim warzywa. Następnie dodaj suszone pomidorki cherry odsączone z zalewy. Wymieszaj i dopraw do smaku solą.
- Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie. Kiedy wypłyną, odcedź je i zostaw do ocieknięcia. Przełóż kluseczki do warzyw. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Składniki dokładnie wymieszaj i przez chwilę gotuj. Parmezan zetrzyj na warzywa na patelni. Na koniec dopraw danie do smaku i wymieszaj.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku