Dzisiaj jest: Niedziela, 28.11.2021 Imieniny: Grzegorza i Zdzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Grillowane bakłażany z kozim serem i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grillowane bakłażany z kozim serem i pomidorami to propozycja na wegetariańskiego grilla. Bakłażany z powodzeniem zastąpić można cukinią lub kabaczkiem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki  bakłażan
  • sól
    do smaku
  • 100 ml  oliwa
  • 2 sztuki  pomidory
  • 6 sztuk  ser kozi
    małe, pleśniowe
  • 6 gałązek  tymianek
  • pieprz
    grubo mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany umyj, odetnij końcówki i pokrój w plastry. Oprósz je solą i odstaw na 15 minut, by puściły sok. Po tym czasie wytrzyj bakłażany ręcznikiem papierowym i posmaruj je oliwą. Tak przygotowane bakłażany smaż na rozgrzanym grillu po 5 minut z każdej strony.
  2. Ugrillowane plastry bakłażana przełóż na kawałki folii aluminiowej. Na każdym plastrze połóż plaster pomidora i sera. Wierzch posyp tymiankiem oraz pieprzem. Zawiń folię aluminiową formując pakieciki i ułóż je na rozgrzanym grillu. Grilluj przez 8 minut, co jakiś czas odwracając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE